Flora Palace Presents And The Beat Goes On 27 Mei Q-Factory Amsterdam

Beste Flora Palace vrienden en vriendinnen, we hebben jullie even in spanning gehouden, maar dat was ook niet voor niks. Voor deze editie hebben wij naast de vertrouwde Flora Palace dj’s, ook Leo Cotino uitgenodigd. Leo is samen met Peter Duijkersloot en Ton Poppes, één van de grondleggers van het radio 3 programma ‘AND THE BEAT GOES ON’ uit de 80’s, en resident dj van de bekende discotheek Cartouch in Utrecht’ geweest. Om de avond compleet te maken, staat live op het podium ‘Gwen Dickey’ van ROSE ROYCE met hits als Carwash en Wishing On A Star. Daarnaast verwelkomen wij VJ Supreme Cuisine, die garant zal staan voor de mooie visuals. Kortom … Een TOP AVOND! Early Bird tickets zijn nu te koop op www.florapalace.nl

FP-2017

De mooie en charismatische soul en R&B zangeres Gwen Dickey werd geboren in Biloxi, Mississippi. Gwen werd ontdekt door de band Undisputed Truth toen zij in Miami (Florida) zong in een lokale groep genaamd, The Jewels. Gwen Dickey werd vervolgens door de legendarische Motown producer en songschrijver Norman Whitfield gekozen om de leadzangeres te worden voor de R&B groep Rose Royce. Rose Royce had een enorme nummer 1 hit met het spetterende en gesyncopeerde nummer ‘Car Wash’ in 1976.

De groep scoorde nog vele andere DISCO/R&B hits met nummers als I’m Going Down, Is it love you’re after, Love don’t live here anymore, en Wishing on a Star. Gwen verliet Rose Royce in april 1980 om een eigen solo carrière te beginnen. In 1994 bracht ze samen met KWS de cover van Chaka Khan’s klassieke hit ‘Ain’t Nobody’ uit. In1998 deed ze een duet met rapper Jay-Z op een cover van het mooie en aangrijpende Rose Royce nummer ‘Wishing on a Star’. Dit nummer werd op single uitgebracht en kwam in de eerste week in de Engelse Hitlijst binnen op nummer 13. Gwen zong ook samen met Roméo de vocalen in op het nummer ‘Flying’ van de soundtrack van de film ‘Abeltje’ in 1999. Gedurende de eerste helft van 2001 had zij een muzikale tour genaamd ‘What a Feeling’ die speelde in de grote theaters in heel Engeland. Gwen opende de show voor James Brown bij het Formula 1 Grand Prix bal in Monte Carlo, en stond in datzelfde jaar 3 nachten achter elkaar ‘samen met Meatloaf’ in Antwerpen voor een uitverkochte voorstelling van Night of the Proms. In 2004 speelde Gwen op het Glastonbury Music Festival in Engeland, en in 2005 speelde ze opnieuw met James Brown in Monte Carlo voor de Formule 1. In 2006 gaf Gwen als toegift een optreden voor het jaarlijkse Formula 1 Drivers Charity Ball. Gedurende 2007 en 2008 trad Gwen op in heel het Verenigd Koninkrijk en Europa met haar band Gwen Dickey’s Rose Royce.

Alma Beach