Eerste namen bekend voor ADE 2021 in Melkweg

Van woensdag 13 tot en met zondag 17 oktober kleurt heel Amsterdam dit jaar weer geel ter ere van Amsterdam Dance Event. Nadat de editie van 2020 enkel online plaatsvond, biedt Melkweg in 2021 de ruimte voor het grootste clubfestival ter wereld in haar originele vorm: een programmamarathon vol clubnachten, liveshows, films en conferenties voor avond- en nachtdieren in alle soorten en maten. De eerste reeks namen van de line-up is bekend.

De aftrap is het officiële openingsconcert, dat voor de vijfde keer in handen is van het award-winnende Metropole Orkest met een bijzondere samenwerking. De hypnotiserende synthesizers van elektronicaduo Weval smelten tijdens een betoverende show in de unieke Rabozaal met het orkestrale geluid samen, onder leiding van dirigent Hans Ek.

De eerste nachten zijn gevuld met bewezen clubformules. Zo neemt het Canadese EDM-label Monstercat maarliefst drie zalen van de Melkweg over tijdens de vijfde Monstercat Showcase en cureert technobaron Dave Clarke alweer de zestiende editie van Dave Clarke Presents, de langstlopende technonacht binnen ADE. Ook trancegrootheid Markus Schulz keert terug met zijn Open to Close concept, en een intieme extra labelavond voor de echte fans. Verder is er een liveshow van Shygirl en zijn er hostings van zwaargewichten Oliver Heldens en Hospitality, die laatste met drum & bass legendes als Camo & Krooked en Metrik. Dit zijn slechts de eerste programma’s. De komende maanden worden er meer clubnachten, liveshows, films, talks en artiesten aan de line-up toegevoegd.

De verwachting is dat het Amsterdam Dance Event dit jaar kan plaatsvinden, uiteraard onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom het coronavirus. Tickets zijn vanaf vrijdag 26 maart om 11.00 uur verkrijgbaar.

Meer info over de programma’s en tickets is te vinden op de Melkweg website.

www.melkweg.nl/ade

Alma Beach